24. mai 2018
Plug in - i ditt oppdrag
Minimer
Plug in - i ditt oppdrag

Det handler ikke om meg. Fordi det handler om Jesus. Og fordi det handler om Jesus, handler det nettopp alltid om meg. Og deg. Og alle. :-) 

     Plug in” i ditt oppdrag. I Guds gode hensikt.

I ham er også vi blitt arvinger, vi som på forhånd var bestemt til det etter Guds forsett (hensikt), han som gjennomfører alt etter sin egen plan og vilje. Slik skulle vi være til lov og pris for hans herlighet, vi som alt nå har satt vårt håp til Kristus. (Ef 1,11-12)

En av verdens mest kjente pastorer heter Rick Warren. Han leder Saddleback Church i Orange County, California, USA.  Han er forfatter av boken “Målrettet liv”. Som allerede har blitt en kristen klassiker. Selv om forfatteren fremdeles er i live!

Saddleback er en menighet der ikke en, eller to, eller ti, eller hundre, har tatt imot troen på Jesus. Men tusen på tusen. Hva er hemmeligheten? La meg forsøke å svare kort. Med litt allmennpsykologi. Mange psykologer sier at alle mennesker trenger tre ting etter at våre grunnleggende fysiske behov er dekket. De sier vi trenger:

  1. Å bli sett og verdsatt.
  2. Å oppleve at noen trenger en.
  3. Å være en del av noe større enn en selv. Noe som gir livet mening.   

Store deler av Rick Warrens bok handler om punkt 3. Innledningsvis sier han med en humoristisk undertone: ”Det jeg skriver i denne boken handler ikke om deg!” … Rick har fattet poenget. Det handler ikke om meg, men om Jesus og hans rike. På grunn av en uskyldig sitt offer for meg har jeg fått en uendelig, evig, positiv verdi.  På grunn av Jesus har jeg blitt arving til den aller rikeste her på jord. Forresten, den rikeste i hele verden. Unnskyld, jeg har blitt arving til den rikeste i hele universet!! :-)

Jeg har min hvile, mitt selvbilde og min identitet i Far i himmelen. Jeg ser på meg selv slik min gode Far i himmelen ser på meg. Dette er min nøkkel. Han dekker alle psykologenes punkter. Punkt 1, 2 og 3. Han kaller meg inn i hans gode hensikt. En del av hans underfulle plan. Å leve for å utbre Guds rike. Det naturlig overnaturlige Guds rike rike. At vi alle skal ha fred, kjærlighet og glede. Ikke av og til. Men hele tiden! Og ikke minst: Det finnes en plass i hans rike som bare er min.

Det handler ikke om meg. Fordi det handler om Jesus. Og fordi det handler om Jesus, handler det nettopp alltid om meg. Og deg. Og alle. :-)  Plugg deg inn da vel!

Torbjørn S. Jakobsen

 

   |   
Copyright 2018 Frikirken