24. mai 2018
Plug in - i Guds nærvær
Minimer
Plug in - i Guds nærvær

Jesus svarte: «Den som elsker meg, vil holde fast på mitt ord, og min Far skal elske ham, og vi skal komme og bo hos ham.» (Joh 14,23)

”Plug in” i Guds nærvær (nærværets matematikk).

”Den som kjenner mine bud og holder dem, han er det som elsker meg. Og den som elsker meg, skal min Far elske. Ja, også jeg skal elske ham og åpenbare meg for ham.» Jesus svarte: «Den som elsker meg, vil holde fast på mitt ord, og min Far skal elske ham, og vi skal komme og bo hos ham.» (Joh 14,21;23)

Jeg hadde gleden av å være i Israel høsten 1989. Til å være i oktober var det fremdeles varmt og sola skinte. Målet var å følge i Jesu fotspor. Ikke å oppleve alle stedene han hadde vært, men de viktigste. Jeg var på studietur med frikirkens teologiske seminar. Vi opplevde å ta båt på Genesaretsjøen, lese avisen mens vi fløyt på Dødehavet, se Gordons Golgota, Fødselskirken, Getsemanehagen og mer.

I dag har jeg lyst til å dele med dere en av mine personlige opplevelser med Gud. Den kom dagen vi hadde vært i Genesaret-området. Ikke var jeg dehydrert, sulten, syk eller på noen måte påvirket av narkotika eller medisiner. Romkameraten min og meg ønsket å takke Gud for dagen. Han ber først, og så meg. Jeg ber knapt en setning før jeg merker et sterkt nærvær. En uforklarlig opplevelse av fred, glede,håp, ”Gud er til”, alt på en gang. Et nærvær jeg fremdeles ikke kan beskrive med ord. Ord blir fattige. I denne sterke opplevelsen av Guds nærværhusker jeg at jeg tenkte: ”Gud, nå som du er her, hva med de store livets spørsmål? Hva med lidelsens problem, hvorfor blir ikke alle frelst, osv?” Og imens jeg fremdeles opplever Guds nærvær sterkt, vet jeg svaret. Det var så enkelt.

Det var hans nærvær. Det var helt ufortjent, bare nåde. Jeg fikk erfare at Gud er en levende Gud. Han er virkelig. Til. Og spørsmålene jeg hadde stilt Gud ble helt feil. Fordi Gud er. Jeg kan ikke bortforklare nærværet med psykologi. 

I all ydmykhet er det derfor jeg utfordrer deg til å holde fast på Jesu ord. Å kjenne og å holde hans bud. Som er det samme som å elske Jesus. Og Far, i himmelen selv, vil komme og bo hos deg!

Torbjørn S. Jakobsen

   |   
Copyright 2018 Frikirken