24. mai 2018
Plug in - i Guds kraft ved bønn
Minimer
Plug in - i Guds kraft ved bønn

Be, så skal dere få. Let, så skal dere finne. Bank på, så skal det lukkes opp for dere! (Luk 11,9)

”Plug in” i Guds kraft, ved bønn!

Be, så skal dere få. Let, så skal dere finne. Bank på, så skal det lukkes opp for dere! For den som ber, han får. Den som leter, han finner. Og den som banker på, skal det lukkes opp for. (Luk 11,9)

Hvordan plugge stikk-kontakten i veggen?

Historien om den amerikanske pastoren Larry Lea (1955-) gir oss svar: Han hadde en god livssituasjon. Golf-stipend. 17 år. I huset til foreldrene hadde han en helt egen etasje for seg selv. Hadde kjæreste.  Faren var rik oljeinvestor. Han får en krise. Han har alt. Men inni seg er han helt tom. Han søker hjelp hos

1. Far sin.  Han kunne ikke hjelpe.

2. Presten. Han sier: ”Fyll ut dette kortet.  ….og vi vil ta kontakt.”  Men fikk ingen hjelp.

3. Moren hjalp han til legen. Han hadde depresjon. Blir innlagt på St. Francis hospital. Får ikke hjelp. Men medisiner. Han er neddopet. Desillusjonert.

En dag legger han merke til krusifiksene på veggene.  Han ser det står INRI på dem (= Jesus fra Nasaret, jødenes konge). Han går rundt i etasjen og samler dem inn. Sykehus-søstrene løper etter for å få dem tilbake. Han roper: ”Hans navn er ikke Henry (Han mistolket INRI). Hans navn er ikke Henry. Det er Jesus.” Han ber. Desperat. ”Jesus. Nådige Jesus, jeg trenger deg.” Og Gud svarer med en ikke-hørbar, men tydelig stemme på innsiden hans: ”Nå har du blitt min sønn. Du vil ta mitt budskap til denne generasjonen. Du skal være min munn og min tjener. ”Dagen etter ser legen at han ser helt god ut. ”Hvorfor ser du så rolig ut?” spør han. ”Jo, jeg er helt god, for i går snakket jeg med Gud”, sier Larry.  Og hans liv er forandret for alltid. Han kommer ut fra sykehuset og livet hans faller veldig på plass.

Larry Lea ropte til Jesus i sin nød: ”Jesus. Nådige Jesus!” Nøkkel: Han påkalte Jesus i sin nød! Han var desperat. Og Gud svarte overnaturlig. Guds kjærlighet nådde inn til ham. Han ble kvitt depresjonen der og da.

Dette er en sann historie om Guds inngripen. Noen ganger er det likevel slik at vi ikke blir kvitt våre problem. Noen ganger opplever vi ikke helbredelse til tross for at vi ber. Dette er ikke et problem. Gud kan helbrede oss over tid. Og Jesus sier: "Kast alle bekymringer på ham, for han har omsorg for deg." Poenget er at Gud ser vår situajson. Uansett hvordan den er!  

Sett stikk-kontakten i veggen da vel!! :-)

Torbjørn S. Jakobsen

 

 

   |   
Copyright 2018 Frikirken